Basiskennis rondom MVC

Bij het schrijven van webapplicaties gebruikt men een aantal technieken. Model View Controller is zo een veelgebruikte techniek. Een uiteenzetting van de structuur achter MVC vindt u hier.

Eigenlijk maakt men tegenwoordig bij ieder middelgrote tot grote project gebruik van MVC. Er zijn veel PHP frameworks voor MVC ondersteuning. Bij een advertentie freelance PHP programmeur gezocht vraagt men vaak iemand met MVC-ervaring.

U kunt het model zien als een beschrijving van de databasetabellen. Verder kunt u natuurlijk ook andere functies voor het bewerken van gegevens in het model beschrijven.

Zaken die gaan over de weergave op het scherm kan men in de view kwijt. Doorgaans zal de view bestaan uit HTML code. Hier is ruimte om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel cijfers achter de komma een nummer mag bevatten. Men kan ervoor kiezen om webdesigners toegang tot de views te geven.

De controller is in feite de lijm die de view en het model aan elkaar koppelt. De controller bevat alle relevante logica om ervoor te zorgen dat het geheel werkt.
Free Web Hosting