Het beheer van de website

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Zo is de pagina Betekenis CMS het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting