Gebruik van PHP

Met PHP krijgt u meer mogelijkheden om interactiviteit aan uw website toe te voegen. Voor de gebruiker vaak onzichtbaar maar in veel gevallen erg belangrijk. PHP is een belangrijke drijvende kracht achter een groot aantal websites.

Zoals men een webapplicatie kan maken met Java en .NET kan dit ook met PHP. Standaard staat PHP bij de meeste webhosting servers ingeschakeld. Omdat het zo snel te gebruiken is, is er al snel gekozen oor PHP.

Waar veel programmeurs positief over zijn is dat PHP zo makkelijk te leren is. Heeft u ervaring met programmeren, dan is het al helemaal makkelijk om PHP te leren. Daarnaast is PHP uit te breiden met extra functies door middel van PHP frameworks. Een oproep voor freelance PHP programmeur gezocht bevat in de tekst vaak een opsomming van de frameworks waarmee zal worden gewerkt.

Voor het gebruik van PHP hoeft u niet te betalen, dus u kunt er zonder extra kosten meteen mee aan de slag. Ook is een groot voordeel van PHP dat het op alle grotere besturingssystemen draait.
Free Web Hosting