Uw eigen website

Een CMS pakket dient ter ondersteuning van het beheer rondom uw website. Met een CMS pakket krijgt u de beschikking over een centraal beheerpaneel waarin u de website kunt aanpassen. Bijna iedereen kan met zo een adminpaneel uit de voeten.

Doordat er een beheerpaneel wordt gebruik, is overdracht van het beheer niet heel lastig. Misschien wilt u de website op den duur verkopen. Dan is het wel een goed idee om er een beheeromgeving en dus een CMS pakket bij te leveren. Een beheeromgeving verhoogt de waarde van de website aanzienlijk.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. De verschillende delen van uw website kunt u bijvoorbeeld van zoekwoorden en een beschrijving voorzien. Welke exacte velden hiervoor een rol spelen, zult u zelf moeten uitzoeken als zelf iets maakt zonder bestaand CMS programma. Verdoe uw tijd niet aan zelf een CMS pakket samenstellen.

Via het artikel Mijn nieuwe website samenstellen komt u meer te weten over de mogelijkheden die CMS software biedt. Koopt u een commercieel CMS, dan bevat deze vaak allerlei snufjes die een gratis CMS standaard niet biedt. Bij een gratis systeem zult u vaak alsnog een uitbreiding moeten kopen en installeren voor dergelijke functionaliteiten. Een groot deel van de gebruikers vindt het installeren van add-ons lastig. Vlak de mogelijkheid voor een commercieel CMS dus niet uit alleen maar omdat het geld kost. Het geld dat u betaalt voor een CMS kunt u dubbel en dwars terugverdienen met uw website.

Er is ook een ontwikkeling aan de gang die te maken heeft met het samenwerken van software: dit wordt web 3.0 genoemd. Data kan dan uit verschillende systemen komen, waarbij meer samenwerking is tussen systemen. U zou constant van dergelijke ontwikkelingen op de hoogte moeten zijn wanneer u zelf een CMS pakket ontwikkelt voor u website.
Free Web Hosting