Een nieuwe website samenstellen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. Op Je site beheren met een CMS vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.
Free Web Hosting