Een nieuwe website maken

Een CMS systeem is een hulpmiddel voor het beheer van de website. Een pagina kan eenvoudig worden aangepast en vaak kunt u ook de kleuren in de beheeromgeving wijzigen. Door het gemak worden CMS pakketten dan ook veelvuldig gebruikt. Niet alleen mensen zonder HTML kennis gebruiken CMS software. Veel mensen die deze kennis wel hebben zullen toch gebruik maken van CMS software.

Een CMS zorgt voor een duidelijke scheiding tussen verschillende onderdelen. Programmeurs gebruiken CMS pakketten om niet zelf alles te hoeven bouwen. Men bouwt dan bovenop de bestaande functionaliteiten van het CMS pakket. Ook is er minder vaak een verbinding via FTP met de webruimte nodig. Het uploaden van bestanden verloopt via de beheeromgeving van het CMS pakket. Het verkleint de kans op fouten, veroorzaakt door het uitvoeren van de verkeerde handelingen, aanzienlijk.

Ziet u het wel zitten een CMS pakket in gebruik te nemen, dan kunt u via beheer website meer informatie over een dergelijk pakket vinden. Houd er rekening mee dat u bij gratis CMS programmatuur vaak betaalt voor de uitbreidingen. Zorg dat u weet of het CMS pakket voor uw type website geschikt is. Maak daarom altijd eerst een short list van geschikte pakketten en maak daarna uw keuze. Het is zonde wanneer u later van CMS systeem moet wisselen. Dat gaat extra tijd kosten.

U kunt beter meer wat tijd in de voorbereiding en de juiste keuze stoppen dan achteraf iets moeten herstellen. Kijk daarbij ook naar de mogelijkheden om het systeem uit te breiden. Uw wensen in de toekomst kunnen anders zijn dan de wensen die u vandaag heeft. Het kan zijn dat u de website toch wilt uitbouwen over een aantal jaar. Het is dan fijn wanneer dat met het CMS systeem kan dat u al gebruikt. En hoe zit het met de beveiliging van het systeem? Zijn er regelmatig updates die geïnstalleerd moeten worden? Moet u betalen voor deze updates? Zaken die u waarschijnlijk wilt weten voordat u een CMS pakket aanschaft.

Mogelijk heeft u al een HTML bestand dat u graag wilt gebruiken. Het is dan belangrijk dat dit kan met het CMS pakket dat u gaat aanschaffen. Misschien wilt u ook de SEO velden kunnen aanpassen. SEO gaat over het goed gevonden worden in zoekmachines als Google. Want aan een website zonder bezoekers heeft u over het algemeen niet zoveel.
Free Web Hosting