Je eigen portaalsite opzetten

Het in elkaar zetten van een startpagina website is relatief gemakkelijk. Het is raadzaam om hiervoor van een startpaginascript gebruik te maken. Het script biedt ondersteuning bij de belangrijkste handelingen rondom het maken van uw eigen startpagina website. Het script is zo opgezet dat iemand met weinig technische kennis ermee overweg kan.

Zou u hier graag meer over lezen, dan is een goed beginpunt. Dat artikel bevat een verwijzing naar een site waar een dergelijk script te koop is. Een startpagina website opzetten is heel eenvoudig te doen met zo een script. Het is belangrijk dat u de bronbestanden overzet naar uw webhostingpakket. De registratie van een domeinnaam is ook iets wat erbij hoort.

Het is mogelijk om meerdere startpagina’s aan te maken op uw website. Vaak gaat een dochterpagina over een enkel onderwerp. De mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe dochterpagina in te vullen is erg handig. Zo kunt u relevante zoektermen opnemen in het subdomein. Het is daarnaast mogelijk om de belangrijkste zoekwoorden in te voeren per losse dochterpagina.

Er is op uw website na de installatie een aanmeldformulier aanwezig waarmee men zich op een gemakkelijke manier kan registreren. Het gecreëerde account kan men gebruiken om een eigen startpagina te registreren. Zodra men is ingelogd, kan men aan de slag met een eigen startpagina. Niet alleen zijn er daarbij backlinks toe te voegen aan een dochterpagina. Ook kunnen er verschillende soorten widget aan een startpagina worden toegevoegd. Een beheerder kan de metagegevens van zijn startpagina eenvoudig instellen tijdens het aanmaken.

Een beheeraccount geeft u niet alleen de rechten om dochterpagina’s aan te passen, maar ook de algemene instellingen van uw startpagina website. Zo kunt u banners plaatsen die overal zichtbaar zullen zijn. Wilt u het kleurenschema van uw website wijzigen, dan is dat ook een fluitje van een cent. Een verzoek van de browser van een bezoeker wordt door het startpaginascript automatisch gekoppeld aan de juiste dochterpagina. Welke gegevens zullen worden uitgelezen uit de database en vervolgens aan de bezoeker worden getoond, wordt aan de hand hiervan bepaald.
Free Web Hosting