Je website maken

Bij het zoeken naar informatie over een nieuwe website komt u de term CMS regelmatig tegen. CMS pakketten worden gebruikt om het beheer van uw website inhoud makkelijker te maken. Een installatiescript zorgt ervoor dat het CMS eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

Bij een goed CMS systeem bestaat er een scheiding tussen de opmaak en de content. Het afkorting cms zorgt dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven. Het is dus ook zonder HTML-kennis mogelijk om een website in elkaar te zetten. Wilt u geen tools voor het beheer gebruiken, dan is HTML en CSS leren de enige optie.

Maakt u geen gebruik van een CMS pakket, dan is er voor elke pagina een apart HTML bestand nodig. Naarmate de website groeit zullen meer bestanden nodig zijn en wordt het overzichtelijker. Bij een CMS zal er steeds dezelfde code worden uitgevoerd die vervolgens de bedoelde gegevens uit de database haalt en toont aan de bezoeker. De situatie bij een CMS pakket is een stuk beter onderhoudbaar. U heeft minder bestanden nodig en er is minder sprake van herhaling van HTML code.

Bedenk maar eens wat u zou moeten doen wanneer u simpelweg de op iedere pagina getoonde contactgegevens wilt wijzigen. Gebruikt u geen CMS dan dient u ieder bestand aan te passen. Heeft u een CMS pakket, dan is de kans groot dat de wijziging slechts 1x gedaan hoeft te worden en dat het dan direct overal is aangepast.

Ook is het beheer van de website makkelijker overdraagbaar met een CMS pakket. Websites zonder CMS systeem kunnen alleen worden gewijzigd door mensen met kennis van HTML en CSS.
Free Web Hosting