Je nieuwe marktplaats maken

Een online marktplaats wordt gebruikt voor het aanbieden van spullen. Zowel tweedehands als nieuwe spullen kunnen worden aangeboden. De website bestaat uit advertenties voorzien van de contactinformatie van de adverteerder. Men kan vaak foto’s aan de advertentie toevoegen van hetgeen men aanbiedt. Wilt u zelf een dergelijke site runnen, dan zou u eens op zoek moeten gaan naar een marktplaats script. Men gebruikt vaak PHP om een dergelijk script te bouwen. Een dergelijk script vereist in de meeste gevallen toegang tot een database.

Veelal zal de website zijn opgesplitst in een groot aantal rubrieken. Men kiest bij het aanmaken van een advertentie een rubriek waarin de advertentie te vinden zal zijn. Bij sommige advertentie websites maakt u eerst een advertentie aan en wordt er daarna een gebruikersaccount voor u aangemaakt. Andere advertentie websites zitten weer zo in elkaar dat u eerst een account dient aan te maken. Daarna heeft u de mogelijkheid om een advertentie aan te maken. Bij het aanmaken van een advertentie kiest u de gewenste rubriek.

Per rubriek kunt u het script ook zo instellen dat het gaat om een betaalde rubriek. Een adverteerder zal dan een geldbedrag moeten betalen om een advertentie in die betreffende rubriek te plaatsen. Is een eigen marktplaats iets dat u wel ziet zitten, lees dan eens de pagina een eigen marktplaats samenstellen door. Zowel de betaling zelf als het controleren van de betaling zullen via het marktplaats script zelf verlopen.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.Hoeveel afbeeldingen men maximaal aan een advertentie mag toevoegen stelt u ook daar in. Aanpassingen zullen eenvoudig aan te brengen zijn. Teksten en kleuren aanpassen zal geen enkel probleem zijn. Ook het aanmaken, bewerken of weggooien van een hoofdrubriek of subrubriek zal geen probleem zijn. Vaak krijgt u de beschikking over een prima te bedienen beheeromgeving. De rubrieken kunnen helemaal worden ingericht op een afzonderlijke branche. Het komt dan ook vaak voor dat men het script inzet voor het bedienen van een speciale doelgroep.
Free Web Hosting