CMS beheer info

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het systeem giet de inhoud van de invoervelden in het juiste formaat op uw website en zet ze op de juiste plek.

Om de technische zaken rondom het eigen website maken uit handen te nemen, zijn CMS systemen in het leven geroepen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. U leest er meer over op Betekenis CMS. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.
Free Web Hosting