Mijn eigen marktplaats maken

Op een online marktplaats kan men spullen te koop aanbieden. Eventuele kopers kunnen reageren. Een online marktplaats zal vaak zijn ingedeeld in een grote hoeveelheid rubrieken. Daarin worden de advertenties geplaatst. Veel advertenties zijn voorzien van enkele foto’s van het aangeboden object. Een dergelijke website kunt u met een marktplaats script relatief makkelijk opzetten. Dit is een PHP script waarin de functionaliteiten zitten voor het runnen van een eigen marktplaats. Houd er ook rekening mee dat het noodzakelijk kan zijn om een database aan te maken op uw webhosting pakket.

U zult vaak een groot aantal rubrieken aantreffen op een online marktplaats. Men kiest bij het aanmaken van een advertentie een rubriek waarin de advertentie te vinden zal zijn. U kunt in sommige gevallen direct een advertentie aanmaken op een bepaalde pagina van de advertentiewebsite. Na het aanmaken zult u per e-mail inloggegevens van uw account ontvangen. Een aantal websites is weer zo gebouwd dat er eerst een gebruikersaccount aangemaakt moet worden. En kunt u pas daarna advertenties plaatsen. Bij het aanmaken van een advertentie kiest u de gewenste rubriek.

Betaalde rubrieken aanmaken is in veel gevallen met een marktplaats script mogelijk. De advertentie zal dan pas zichtbaar worden nadat er is betaald. nieuwe marktplaats maken is een goede informatiebron wanneer u hier mee aan de slag wilt gaan. Sommige scripts nemen hierbij het hele technische verhaal uit handen, waardoor u slechts uw Mollie API sleutel hoeft in te voeren om het te laten werken.

Hoelang de advertentie actief dient te blijven kan ook via de achterkant van de website worden ingesteld.Zo kunt u ook in de beheeromgeving bepalen hoeveel foto’s er maximaal bij een advertentie mogen staan. Aanpassingen zullen eenvoudig aan te brengen zijn. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. U kunt rubrieken toevoegen, bewerken en verwijderen. Hiervoor zal er in de meeste gevallen een mooie beheeromgeving met het script geleverd worden. Het is mogelijk om u op een afzonderlijke markt te richten als u dat wilt. Regelmatig zet men dan ook een marktplaats script op om een specifieke markt te bewandelen.
Free Web Hosting