Mijn eigen site met CMS

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Wordt er geen CMS pakket gebruikt, dan is een aanpassing van meerdere HTML bestanden vaak noodzakelijk bij de genoemde wijziging,

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u Mijn website samenstellen eens doornemen. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Wanneer u een tijdje gebruik maakt van een CMS systeem, dan zult u ook steeds vaker de voordelen ervan ondervinden.
Free Web Hosting