Maak uw eigen startpagina

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Zoekopdrachten zoals “Nederlandse startpagina” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Hier mag u links over meerdere thema’s. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Blijkt het door u ingevoerde e-mailadres niet juist, dan wordt het lastig om uw wachtwoord te herstellen.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. Zo is Beheer van een startpagina het doornemen waard. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. De titel van een rubriek is verplicht. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting