Je eigen site met CMS programma

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Om hier achter te komen raden wij u het artikel CMS betekenis aan. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.
Free Web Hosting