Je website beheren

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. De software zorgt ervoor dat u overal op de website direct de laatste versie ziet van het aangepaste element. Dit is anders wanneer u geen CMS programma gebruikt. Dan is het vaak nodig om meerdere bestanden op uw webhosting pakket te wijzigen.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Vooral wanneer het gaat om dingen als het wijzigen van tekst of het toevoegen van een plaatje. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een CMS programma. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Je nieuwe website samenstellen. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.
Free Web Hosting