Een eigen marktplaats runnen

Het is een goed idee om met behulp van een eigen marktplaats website inkomsten te genereren op het internet. Zo is het mogelijk om een affiliate banner te plaatsen bovenaan uw website. Verder is het toevoegen van betaalde rubrieken een aantrekkelijke mogelijkheid. Ten derde kunt u de mogelijkheid aanbieden om topadvertenties te plaatsen. Zelf een marktplaats bouwen is mogelijk met een bestaand script. Over zo een script is op eigen marktplaats meer te lezen. Via het beheerpaneel van uw marktplaats website kunt u makkelijk beheertaken uitvoeren.

U hoeft niets te weten van de technische invulling. Middels het beheerpaneel kunt u eenvoudig het kleurschema van uw website wijzigen. Ook kunt u 1 of meer banners toevoegen met behulp van de beheeromgeving. Met het aanschaffen van een kant en klaar marktplaats script bespaart u een hoop ontwikkeltijd. Een PHP programmeur zal niet voor hetzelfde bedrag een heel nieuw script kunnen bouwen. Omdat het script in de programmeertaal PHP is ontwikkeld, is het vrij eenvoudig uit te breiden met extra functies.

Op eigen kracht een PHP-script in elkaar zetten is geenszins noodzakelijk. Er zal zelden een geheel nieuw script voor dezelfde prijs gebouwd kunnen worden. Daarbij heeft u het grote pluspunt dat er heel gemakkelijk ondersteuning geleverd wordt bij zo een reeds ontwikkeld script. U heeft zelf geen enkele kennis van HTML of CSS nodig. Via de beheeromgeving past u de kleurstelling van uw website heel gemakkelijk aan.

U kunt instellen hoeveel foto’s er per advertentie toegevoegd kunnen worden. Zo kan het maximum aantal foto’s worden afgestemd op de schijfruimte die u beschikbaar heeft. Tevens kunt u instellen of er ingelogd moet zijn voordat men op een advertentie kan reageren.

Wanneer u een script aanschaft dat reeds te verkrijgen is, kunt u een tijdsbesparing realiseren. Verder zal een kant en klaar script goedkoper zijn dan het inhuren van een programmeur voor het maken van een script. U kunt de scripttaal PHP eventueel gebruiken om extra functionaliteiten toe te voegen.
Free Web Hosting