Mijn eigen marktplaats maken

Online marktplaatsen worden gebruikt voor het te koop aanbieden van tweedehands spullen. Soms biedt men er ook nieuwe spullen aan. Een online marktplaats zal vaak zijn ingedeeld in een grote hoeveelheid rubrieken. Daarin worden de advertenties geplaatst. Veel advertenties zijn voorzien van enkele foto’s van het aangeboden object. Wilt u zelf een dergelijke site runnen, dan zou u eens op zoek moeten gaan naar een marktplaats script. Dergelijke scripts bouwt men vaak in PHP. De gegevens bij een dergelijk script worden in een database opgeslagen. Deze zult u bij uw webruimte moeten kunnen aanmaken.

Een advertentiewebsite kan in een grote hoeveelheid rubrieken zijn opgesplitst. De gewenste rubriek kiest men bij het aanmaken van een advertentie. Sommige websites hebben een pagina waarmee u eerst een advertentie aanmaakt. Daarna krijgt u inloggegevens per e-mail toegestuurd. In andere gevallen zal het eerst nodig zijn een account aan te maken. En kunt u pas daarna advertenties plaatsen. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

Heeft u via een marktplaats script een eigen advertentiewebsite, dan kunt u van sommige rubrieken betaalde rubrieken maken. Pas na de betaling wordt de advertentie daadwerkelijk weergegeven. Wilt u er graag mee aan de slag, dan kunt u meer over dergelijke scripts lezen op Eigen marktplaats. Werkt het script via Mollie, dan is het ontvangen van betalingen vaak eenvoudig in te stellen.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.Andere belangrijke instellingen zoals het maximum aantal afbeeldingen per advertentie kunt u daar ook wijzigen. U krijgt met een marktplaats script een grote mate van controle over uw advertentie website. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. Ook het aanmaken, bewerken of weggooien van een hoofdrubriek of subrubriek zal geen probleem zijn. Men probeert de beheeromgeving van een dergelijk script vaak zo makkelijk mogelijk in het gebruik te maken. Het is mogelijk om u op een afzonderlijke markt te richten als u dat wilt. Het komt dan ook vaak voor dat men het script inzet voor het bedienen van een speciale doelgroep.
Free Web Hosting