CMS definitie

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Het CMS systeem scheidt content van opmaak. Het CMS systeem zorgt ervoor dat u niet per ongeluk de opmaak wijzigt.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Een overzichtelijk bedieningspaneel maakt het leren werken met het CMS pakket eenvoudiger.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Door de pagina Site maken te lezen, komt u hier meer over te weten. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Er is geen reden om er niet mee aan de slag te gaan. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.
Free Web Hosting