Uw eigen CMS website

Heeft u een CMS systeem dan is het maken van uw eigen website een peuleschil. Het is wel belangrijk om te letten dat uw CMS pakket geschikt is voor het type website dat u maakt. Er zal een serieus geldbedrag voor het ene CMS programma neergelegd moeten worden. Het andere CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Houd er rekening mee dat de uitbreidingen voor gratis systemen vaak wel geld kosten.

Bruikbare informatie hierover is tevens te vinden in het artikel Je website beheren. Hier en daar worden op die website enkele goede CMS pakketten benoemd. Voordat u direct besluit voor een gratis alternatief te gaan, denk eens aan de voordelen van een commercieel systeem. Bij een gratis CMS pakket heeft u geen duidelijke contactpersoon voor support. En voor bepaalde basisfuncties zoals formulieren tonen op uw website blijkt er voor WordPress een extensie nodig.

U hoeft geen verstand van HTML en CSS te hebben. Kleuren kunt u vaak gewoon kiezen zonder de kleurcode te hoeven kennen. Heeft u geen kennis van HTML, dan is de website toch prima aan te passen. De vertaling naar voor de computer begrijpbare codes vindt onder de motorkap plaats. Daarbij worden opmaak en content zodanig gescheiden dat u niet per ongeluk aanpassingen in de opmaak kunt doen. Het werken met een CMS zal voor de meeste mensen geen enkel probleem zijn. In de beheeromgeving probeert men een logische indeling in de verschillende instellingen aan te houden. Na eventueel wat wennen aan het systeem, is het bouwen van een website ook voor mensen zonder specifieke kennis prima te doen.

Een pagina toevoegen of een wijziging in het menu aanbrengen is een peuleschil via de beheeromgeving. Met uw beheerdersaccount logt u in en u gaat vervolgens naar het juiste beheerscherm. De gebruikersnaam en het wachtwoord voor dit account stelt u doorgaans tijdens de installatie van het CMS pakket in. Er zijn CMS pakketten die uitsluitend voor het maken van een specifiek type website bedoeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan een marktplaats PHP script. Een goed plan is dan ook om eerst duidelijk te hebben wat de mogelijkheden van de verschillende CMS systemen zijn.
Free Web Hosting