Eigen website met CMS pakket

Bij de oriëntatie op een nieuwe website komt u de term CMS regelmatig tegen. Met een CMS pakket wordt het onderhoud van uw website eenvoudiger gemaakt. Een installatiescript zorgt ervoor dat het CMS eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

De content en de layout worden bij een goed CMS pakket van elkaar gescheiden. U leest meer hierover op de pagina Uw eigen website met CMS. Uw tekst wordt automatisch in de juiste opmaak getoond door het CMS pakket. Zo wordt het mogelijk om uw eigen website te beginnen, zonder dat u iets over HTML of CSS hoeft te weten. Kennis van deze talen is wel nodig wanneer u geen enkele vorm van website builder of CMS zou gebruiken.

Ook is het zo dat iedere pagina een eigen HTML bestand nodig heeft wanneer u geen CMS systeem gebruikt. Dit wordt al snel onoverzichtelijk naarmate de website er content bij krijgt. Bij een CMS zal bij elke request hetzelfde stuk code worden uitgevoerd en die zal de specifiek opgevraagde gegevens uit de database halen. Maakt u geen gebruik van een CMS, dan zult u ook in veel HTML bestanden grotendeels dezelfde code moeten herhalen.

Stelt u zich eens voor dat u de contactgegevens van uw bedrijf moet wijzigen op de website. Dan mag u de wijziging in ieder HTML bestand doorvoeren wanneer uw site niet van een CMS voorzien is. Wanneer de site met een CMS goed is opgezet, hoeft u de wijziging slechts eenmaal door te voeren. Is de website voorzien van een CMS, dan is het beheer ook een stuk makkelijker over te dragen. Wanneer een beheertool ontbreekt, kunt u slechts de HTML en CSS code wijzigen om aanpassingen te doen.
Free Web Hosting