Site maken

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Het artikel Betekenis CMS is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting