Een eigen website met CMS

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Ook veel mensen die wel kunnen programmeren kiezen om deze reden voor een bestaand CMS systeem. Dit systeem heeft zich meestal al bewezen. Bepaalde vraagstukken gaat u gegarandeerd tegenkomen. Een CMS pakket zal het probleem vaak al het hoofd hebben geboden. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? U leest er meer over op CMS systeem. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.
Free Web Hosting