Uw eigen site met CMS systeem

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Het aanpassen van een site met een CMS systeem is niet veel lastiger dan het werken met een tekstverwerker.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? U kunt meer informatie vinden op Een nieuwe website maken. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.
Free Web Hosting