CMS beheer info

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Dat leest u in het artikel Eigen website beheren. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting