Nieuws rond FBME Bank

Voor de Federal Bank of the Middle East zijn het zware tijden. De bank is gevestigd in Tanzania en Cyprus. Sinds 2014 is er sprake van bewindvoering. Sommige onderdelen van het bedrijf zijn gesloten en verkoopactiviteiten zijn gestaakt. Klanten kunnen slechts naar een Cypriotische bankrekening dagelijks een kleine hoeveelheid geld opnemen.

De bank screent haar klanten slecht en trekt hierdoor twijfelachtige klanten aan, blijkt uit een rapport van FinCEN uit juli 2014. Dubieuze klanten zoals terroristische en criminele groeperingen. Als gevolg van het rapport van FinCEN is FBME Bank onder bewind geplaatst.

De sanctie heeft ervoor gezorgd dat mensen hun geld willen opnemen en er nauwelijks geld meer binnenkomt bij de bank. Een gevolg hiervan kan zijn dat er uiteindelijk betalingsproblemen bij FBME Bank gaan ontstaan. Daarnaast is de klantenservice niet op de hoogte van de regelgeving.

Wilt u op de hoogte blijven, dan is FBME staff reach deal on payment of wages and benefits een interessante tekst. Mocht u zelf klanten zijn bij FBME Bank dan geeft het artikel tips over mogelijke vervolgstappen.
Free Web Hosting