Site ontwerpen

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

CMS programma’s richten zich doorgaans op een bepaald type website. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Meer informatie vindt u op de pagina CMS betekenis. De stappen zullen onder andere bestaan uit het op de server plaatsen van de bestanden. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.
Free Web Hosting